Er du ledig lige nu?
Hvis du er som de fleste, så vil du meget gerne finde fast beskæftigelse igen. Men i praksis er det nemmere sagt end gjort igen at komme i job.
Vi kommer derfor her med 3 gode tips til, hvordan du igen finder fast beskæftigelse. Det handler især om at forbedre dine kompetencer og holde dig i gang, så din kommende arbejdsgiver kan se, du ikke ligger til den lade side.
Danmark er lige nu i gang med et opsving. Der er flere jobs til de, der har kompetencerne. Sidder du som ufaglært kan det umiddelbart virke svært at komme tilbage og ind på arbejdsmarkedet, men det kan lade sig gøre. Vi guider herfra med 3 gode tips.
6 ugers uddannelse betalt af jobcenter
Hvis du er ledig, medlem af en a-kasse og under 25 år har du mulighed for at deltage i et såkaldt selvvalgt 6 ugers kursus. Dit kursus kan være inden for fx online markedsføring, regnskab, receptionistarbjde eller noget helt fjerde.
Men det er noget, du måske har mulighed for – og ikke noget, du har ret til.
Du skal sammen med dit jobcenter lave en jobplan. Det er en skridtplan for hvordan du igen finder fast beskæftigelse. Hvis en uddannelse er en del af dette forløb har du mulighed for at få den tilkendt og derved få de cirka 20.000 kroner kurset typisk koster betalt af dit jobcenter og din a-kasse sammen.
En uddannelse er en investering fra staten i penge og fra dig i tid for, at du får flere og nye kompetencer. De kompetencer skal give dig mulighed for at søge en bredere skare af jobs og derved i sidste ende også sikre, at du finder fast beskæftigelse endnu engang.
Frivilligt arbejde holder dig i gang

Så slemt er det heldigvis ikke i Danmark. Billedet her er fra Paris.
Det værste signal du kan sende til en kommende arbejdsgiver er, at du ligger på den lade side og ikke selv engagerer dig i faktisk at finde fast arbejde. Du vil gerne i gang, både hvis du får penge får det og hvis ej.
Hvis arbejdsgiver får det indtryk får du ikke et job. Et helt år på dit CV, hvor du ingenting laver sender netop sådan et indtryk.
Sørg derfor for at holde dig i gang. Du skal være ude i samfundet og lære flere mennesker at kende. Frivilligt arbejde er en god måde at holde dig i gang på.
Frivilligt arbejde kan være at blive besøgsven for en ældre person, at hjælpe i et køkken for hjemløse eller noget helt tredje. Hvad du laver betyder mindre end at du rent faktisk får et formål med hverdagen og en god grund til at stå op om morgenen igen.
Få praktikophold i virksomheden

Kom i gang med at arbejde igen.
Både frivilligt arbejde og et praktikophold i en virksomhed giver dig den samme fordel: Du går ikke i stå, men holder dig i gang, udvider dit netværk og viser en potentiel kommende arbejdsgiver, at du ikke ligger til den lade side.
Du bør have forholdsvis nemt ved at finde et praktikophold. Det er nemlig som hovedregel ulønnet i 1-3 måneder. Hvis du først får praktikopholdet er det fordi, du har et stort engagement i faktisk at finde et arbejde.
Du er ikke garanteret at beholde din praktikplads selvom du som sådan ikke koster arbejdspladsen direkte penge. Fungerer det ikke mellem dig og ledelsen afsluttes praktikopholdet før tid.
Hvis du går på Facebook og søger efter ”praktik” bør du hurtigt finde en række grupper der anvendes af arbejdsgivere, der med jævne mellemrum slår stillinger op blandt de praktiksøgende.
En praktikplads fører – hvis der er god kemi mellem arbejdstager og arbejdsgiver og du samtidigt passer dine arbejdstider – meget ofte også til en fuldtidsstilling på den anden side af praktikforløbet.