Hvor grundigt skal man børste den lille babys tænder?. I gamle dage, gjorde man ikke det store nummer ud af tandbørstning på de mindste. Men man har lært mange nye ting siden da. Tandlæge København råder til, at man skal børste allerede ved den første tands frembrud. Den behøver ikke være vokset helt ud før man begynder. Der kan stadig sætte sig belægning på det lille stykke tand. Selvom man normalt ikke vil give et lille barn sukkerholdige madvarer, så kan sådan noget som frugtsukker også være skadeligt og kan give huller. Samt modermælk kan indeholde sukker, som også kan sætte sig på tænderne.
Hvad skal jeg gøre hvis baby græder? Dette spørgsmål oplever vi rigtig tit. Det vigtigste er, at du stopper op, hvis barnet græder. Det helt lille barn, skal gerne have en god oplevelse omkring tandbørstningen. Køb først og fremmest en tandbørste der er velegnet til de mindste. Der findes for eksempel rund skaffer med indbygget bidering på markedet. Det gør det nemmere for barnet selv at holde på den.
Det er selvfølgelig den voksne der har styringen og sørger for at tanden bliver børste, men hvis nu barnet er ked af det kan du netop prøve at lade barnet selv holde tandbørsten. Hvis barnet er omkring de 6 måneder, hvor der oftest kommer tænder, ja så vil barnet automatisk putte den i munden og det er vores erfaring at de ret hurtigt bliver interesseret i den på grund af de små hår kilder på tungen. Du behøver ikke at bruge tandpasta det første stykke tid.
Væn hellere barnet til tandbørsten først. Tandlæge København plejer at sige til nye forældre, at de skal prøve at undgå at bruge baby tandpasta. Der er ikke noget galt med det som sådan, men det er en dårlig vane, for det smager rigtig sødt og der er risiko for at baby ret hurtigt for smag for rigtig søde ting, som oftest er meget skadelig for de små børnetænder.
Derfor kan du ligeså godt bruge en voksen tandpasta med mild smag, det kan for eksempel være Zendium, som ikke har en alt for kraftig mint smag. Og bruge virkelig lidt af det. En mikroprik. Man siger normalt som babyens lillefinder negl, men Tandlæge København anbefaler en endnu mindre mængde. Med det er en god ide at bruge tandpasta generelt. da det indeholder flour, som dræber bakterier der danner huller i tænderne.
Barnet skal til tandlæge i løbet af dets første leveår. Præcist hvornår det er, er svært at sige, for det afhænger meget fra kommune til kommune. Ved det første møde hos tandlægen er det både tandlægen og forældrenes ansvar, at det bliver en positiv oplevelse for barnet. Man kan som forældre gøre sit for at forberede barnet på konsultationen ved f.eks. at læse bøger om tænder og tandlæger. Der findes både Totte bøger og Laura bøger og tandlæge besøg. Derudover skal man snakke positiv om det at skulle afsted og endelig ikke lokke med belønning på forhånd, for tror barnet virkelig det er slemt, det de skal igennem. Man kan også kontakte sit barns tandlæge og spørge efter god råd.
Man får tildelt en kommunal tandlæge på den skole ens barn er tilknyttet til, men der er også frit valg hos alle de private tandlæger. Så hvis du er på udkig efter en ny tandlæge, kan du hurtigt og nemt finde en på Tandlæge København, samt finde gode priser på behandlinger til dig selv i nær området. Det er en ny online tjeneste, hvor man kan få tilbud på behandlinger fra tandlægeklinikker der hvor du bor. Du skal blot indtaste område og hvilken behandling du ønsker at få.
Fremragende råd.
Vi anbefaler også, at man bruger naturlige tandbørster, samt tandpasta der er Svanemærket-markeret, når barnet er blevet lidt ældre.
Modsat de mere kommercielle mærker, er der ingen unaturlige stoffer og parfume i eksempelvis Zendium.
Derudover skal man naturligvis som voksen være et forbillede for sit barn, ved selv at børste godt tænder, og gå regelmæssigt til tandlæge.
Tak læsningen.
Vh.