Professionel vinduessæbe eller bland selv?

Det gode gamle spørgsmål. Hvad er bedst? Vinduessæbe eller bland selv? Hvilken væske du skal bruge til dit vinduespudsergrej, kan det være svært at vurdere. Du vil naturligvis gerne have det flotteste resultat, det er helt sikkert. Men går du op i miljøet? Er du økonomisk bevidst? Skal du bare have det bedste af det bedste? Eller skal du have et færdigprodukt til dit nye vinduespudser startsæt? Der er mange ting at tage stilling til. Her bliver du guidet igennem, så du bliver knivskarp på vinduessæbe og vinduespudsergrej.

Vinduespudsergrej til nybegynderen

Er det første gang du skal pudse dine vinduer selv? Og ryster du tvivlsomt på hovedet, når vinduespudsning eddike bliver bragt på banen? Frygt ej, der er hjælp at hente. Det første trin er naturligvis at finde noget vinduespudsergrej. Du kan få inspiration og kigge nærmere her for at se, hvad dit første vinduespudserudstyr skal være.

Næste trin er, at du skal lave eller købe vinduessæbe. Et godt tip er ikke at springe ud i hjemmelavede blandinger lige med det samme. De professionelle vinduessæber indeholder ingredienser, der giver bedre glid, og vinduet tørrer uden tegn på striber. Professionel vinduessæbe er derfor ideelt til den uerfarne vinduespudser. Så spring ud i det! Øvelse gør mester. Husk dog at vinduespudsersæbe er bedre end glasrens – især til vask af udvendige vinduer.

Vinduespudsergrej til den økonomisk bevidste gør det selv type

Hvis du ikke ønsker at bruge mange penge på det helt rigtige udstyr og den professionelle vinduessæbe, er der mange penge at spare, hvis du er gør det selv typen. Du har brug for vinduespudsergrej, der bare dækker de meste basale behov, og så en vinduessæbe – lav selv denne, hvis du virkelig vil gøre det hele selv. Med disse kan du komme rigtig langt og få et flot resultat.

Med standardudstyr kan du sagtens selv klare den indvendige vinduespudsning. Hvis du bor i stueetagen, siger det sig selv, at man også sagtens selv kan klare opgaven. Så summersummarum er, at hvis man tager gør-det-selv-kasketten på, er der mange penge at spare. Selve opblandingen er egentlig ret simpel. Der findes mange forskellige bud på, hvad en vinduessæbeblanding skal indeholde. Typisk vil en opskrift indeholde forskellige kombinationer af sprit, afspændingsmiddel, salmiakspiritus, opvaskemiddel og eddike.

Vinduespudsergrej til den miljøbevidste type

Hvis du går meget op i, hvad der ender ude i grundvandet, og du er bevidst om, hvordan nogle kemikalier ikke er godt for dit helbred, skal du tage et miljøbevidst valg. Hvis du tager dit vinduesgrej under armen og bevæger dig ud i at lave din egen vinduessæbe, vil du ofte komme ud i blandinger, der ikke ligefrem er godt for dit helbred. Hjemmelavede blandinger kan ofte indeholde salmiakspiritus og sprit.

Selvom det ikke er direkte sundhedsfarligt, er det sikre valg altid at finde et færdiglavet professionelt produkt. Rigtig mange professionelle vinduessæber er svanemærket eller har EU-blomsten, der begge er godkendte mærkater. De garanterer, at produktet ikke er skadeligt og holder sig inden for europæiske retningslinjer. Så hvis du ønsker at bruge vinduessæbe, du med garanti ved ikke er miljøskadelig og med sikkerhed ikke skader din sundhed, så skal du ud og finde et professionelt vinduessæbeprodukt.

Vinduespudsergrej til den erfarne vinduespudser

Pudser du vinduer ofte, og har du bare fuldstændig styr på dit kram? Er du typen, der stræber efter det helt perfekte resultat, hver gang du hiver dit udstyr frem? Så skal du naturlig have fingrene i det bedste vinduespudsergrej på markedet. Med et stort forbrug af vinduessæbe, skal du naturligvis også have den bedste professionelle opblanding, der kan fås for penge. Hvis du skal pudse større vinduer og glaspartier, er et godt trick at blande din professionelle vinduespudsersæbe med vand i stedet for at bruge glasrens, da dette giver det flotteste og skarpeste resultat.

Så ligegyldig hvad dine præferencer er, er det bare at smøre ærmerne op og komme i gang med vinduespudsningen. Du kan læse mere her og få gode husmortricks til den perfekte vinduespudsning, samt en anmeldelse af hvilken vinduespudsersæbe, du skal vælge.

 

Om skribenten

Kommenter

*